Skoči na glavno vsebino

Projekt Unescova priložnosti: STARA igr(ač)a ZA NOVO veselje 

Kot UNESCO šola smo se tudi letos odločili, da se odzovemo povabilu k projektu Stara igrača za novo veselje, ki ga organizira Osnovna šola Zreče.

Knjige so sanje, ki jih držimo v rokah in branje je za duha to, kar je telovadba za telo. Kljub temu, da danes na internetu dobimo skorajda vse, je še vedno poseben užitek vzeti v roke knjigo in se v mislih preseliti v drug svet. Tako je tudi pri mlajših otrocih. Branja se začnemo učiti že pred vstopom v šolo in je pomembno za nadaljnje učenje in učno uspešnost.

Prav zato smo se na šoli odločili, da v okviru Unesca izvedemo menjavo knjig, ki so še uporabne, a jih ne uporabljajo več, ker so se jih naveličali.

Izvedli smo ga tako na Podružnični šoli Bučka kot na matični šoli Frana Metelka Škocjan v mesecu decembru. Z okrožnico in letakom, ki je bil na vidnem mestu na steni šole, smo učence obvestili o projektu in jih povabili k sodelovanju.

Na podružnični šoli je aktivno sodelovalo 13 učencev, izmenjali pa so si 19 knjig.

Na matični šoli pa je sodelovalo 57 učencev, izmenjali pa so si 124 knjig.

Izrazi na učenčevih obrazih so nam povedali, da so nad dogodkom navdušeni, učitelji pa smo bili zadovoljni, da smo lahko učencem, ki so želeli sodelovati pri projektu, polepšali dan.

 

Projekt je dobro uspel in še enkrat se je pokazalo, da ni nikoli prezgodaj ali odveč, da mlade spodbudimo k premišljenemu ravnanju z materialnimi stvarmi in tako posledično privzgojimo pozitiven odnos do okolja in skrb zanj ter trajnostni način življenja.

 

Zapisala:

Tina Jančar

 

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost