Skoči na glavno vsebino

 Na OŠ Frana Metelka Škocjan je bil v torek, 17. 5. 2022, prav poseben dan – »Prometni dan«.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Škocjan je pred občinsko zgradbo v sodelovanju s Policijsko postajo Šentjernej, gasilci PGD Škocjan, ZD Novo mesto, Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom občin Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice in Kostanjevica na Krki, AMZS in Agencijo za varnost prometa Republike Slovenije, organiziralo predstavitev omenjenih služb in projekta Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu.

Na »Prometnem dnevu«  so predstavili policisti svoj poklic in opremo, ki jo uporabljajo. Predstavili so se še policist na konju, motorju in vodnik službenega psa. Vmes je prostor nad občinsko zgradbo preletel policijski helikopter.

Gasilci PGD Škocjan so prišli in nam pokazali opremo za gašenje in reševanje. Iz Zdravstveni dom NM je prišel z reševalnim vozilom in nam predstavili opremo in način dela. AMZS pa je pripeljala zaletavčka, na katerem učenci preizkusili, kaj je to hitrost, »pijana očala« pa so prikazala, v kakšnem stanju ne smemo za volan.

V telovadnici OŠ so si učenci ogledali zanimivo in poučno avtorsko lutkovno predstavo Grajskega lutkovnega gledališča Sevnica z naslovom (Ne) zgode v prometu, ki je bila namenjena preventivni vzgoji otrok v prometu.

Celoten dan je bil izredno zanimiv in pester, tako da so bili učenci ob koncu polni vtisov in novih informacij.

Zapisala: Tea Kump

 

 

 

 

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost