Skoči na glavno vsebino

Občina Škocjan sistematično in celostno pristopa k urejanju območja Štritovskega jezera z okolico, ki je naravna vrednota. Izdelana so izhodišča, izbran izvajalec in v teku je priprava idejne zasnove (IDZ) za ureditev območja, ki bo opredelila prostorske ureditve in vsebine, ki bi se lahko izvajale na tem območju. Občina se je pri izdelavi zasnove povezala s krajani, lastniki zemljišč ter oblikovala delovno skupino, ki aktivno sodeluje z izvajalcem pri pripravi IDZ.

V pripravo predlogov ureditev in vsebin okoli Štritovskega jezera so se vključili tudi učenci OŠ Frana Metelka Škocjan, ki so v okviru izbirnega predmeta Turistična vzgoja pod mentorstvom učiteljice Patricije Haler pripravili zbir predlogov za ureditev Šolske učne poti Štritovsko jezero ter programov. Med predlogi je bila podana tudi želja, da učenci postanejo varuhi narave.

Akcije so se udeležili učenci 9. razredov OŠ Frana Metelka Škocjan v spremstvu učiteljev Patricije Haler in Aleksandra Božiča, sicer tudi odličnega poznavalca ptic in aktivnega člana DOPPS. Ob prihodu nam je toplo dobrodošlico z domačim čajem in piškoti v imenu Turističnega društva Bučka pripravila domačinka Nataša Hočevar, ki je mladost preživela neposredno ob Štritovskem jezeru. Z neprecenljivimi izkušnjami, ki jih pridobiva z delom v Slovenski turistični organizaciji (STO), aktivno pomaga tudi pri pripravi idejne zasnove. Domačini pa so v tem adventnem času poskrbeli za praznično vzdušje s postavitvijo izvirnega adventnega venčka ob jezeru in okrašeno smrečico sredi jezera.

Celoten prispevek najdete na spletni strani občine Škocjan: https://www.obcina-skocjan.si/objava/579998

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost