Skoči na glavno vsebino

Tudi naša šola je vključena v vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki se ga izvaja kot eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane.

Letos bomo na tretji petek v novembru, 19. novembra 2021, obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki bo letos že enajsti po vrsti. Učence bomo ozaveščali o tem, da hrana ne zraste v trgovini ter razmisleku o prehranjevalnih navadah, predvsem pomena zajtrka za zdravo in uravnoteženo prehrano. Več o pomenu zajtrka.

Ker je leto 2021 razglašeno kot mednarodno leto sadja in zelenjave, bomo pri izvedbi projekta dali večji poudarek tudi vlogi ter pomenu domačega sadja in zelenjave.  Slogan letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Zajtrk s sadjem – super dan!«.

Slovenski tradicionalni zajtrk, ki ga bodo učenci zaužili v preduri,  bo pripravljen iz živil slovenskega porekla oz. lokalnih dobaviteljev:

  • kruh – pekarna Pepe
  • mleko – kmetija Škrjanec
  • maslo- kmetija Škrjanec
  • med- škocjanski čebelarji
  • jabolko- kmetija Karlovček

V temu tednu bomo pripravili tudi Tradicionalno slovensko kosilo.

Da bo Tradicionalni slovenski zajtrk uspešen projekt in da bo dosegel svoje cilje, bodo učitelji s svojimi učenci izvedli spremljevalne izobraževalne dejavnosti, ki podpirajo osnovni namen projekta.

https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/

Jasmina Povše,

organizatorica šolske prehrane

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost