Skoči na glavno vsebino

Tudi letos smo se odločili, da sprejmemo povabilo k sodelovanju pri UNESCO projektu Moje pravice, ki ga organizira Osnovna šola Frana Kranjca.

Projekt se je končal 10. decembra, ko smo obeležili svetovni dan človekovih pravic. Na ta dan so razglasili, da so vsi ljudje rojeni svobodni, imajo enako dostojanstvo, enake pravice ter da so do svojih pravic in svoboščin upravičeni ne glede na rasno pripadnost, barvo kože, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, narodno ali socialno pripadnost, premoženje, rojstvo ali katero koli drugo okoliščino.

V okviru projekta smo razmišljali o pravicah, ki so trenutno kršene. Učenci so spoznali, da v kriznih časih, v katerih sedaj živimo, se je težko odločiti le za eno pravico, ki je kršena. Izpostavili  so, da so največkrat kršene oziroma deloma omejene pravice: pravice do gibanja, pravica do izobraževanja in pravica do druženja. Spoznali pa so tudi, da so s človekovimi pravicami povezane tudi dolžnosti in odgovornosti.

Glede na trenutno situacijo smo dejavnosti izvajali na daljavo. Učenci so kljub temu pokazali motivacijo za delo, zato smo dejavnosti uspešno zaključili.       

Osnovna šola Frana Kranjca je pripravila razstavo v virtualni obliki. Kako ustvarjalni so bili učenci, si lahko ogledate na spodnji povezavi.

http://www.os-franakranjca.si/index.php/aktualno/837-nacionalni-projekt-moje-pravicecccc

                                                                                                                                            Zapisala: Tina Jančar

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost