Skoči na glavno vsebino

Športni pedagogi opozarjamo, da je  redna telesna dejavnost izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Športno udejstvovane krepi zdravje, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo. NE POZABITE NASE in NA SVOJE ZDRAVJE in ZDRAVJE SVOJIH OTROK. Spodbudite otroke h gibanju in se jim pridružite, še boljše pa je, če ste jim zgled.

Ob 1. dnevu športa, se je po vsej državi zvrstilo vrsta dejavnosti. Eno od dejavnosti je opravila tudi
Fakulteta za šport UL je v sodelovanju s Slovensko tiskovno agencijo izvedla novinarsko konferenco z naslovom “Občuten upad gibalne učinkovitosti in naraščanje debelosti slovenskih otrok v času COVID-19”.

Analiza podatkov meritev šol kaže, da so otroci od 1. do 9. razreda v Sloveniji v najhujši krizi telesnega in gibalnega razvoja vseh časov. Omejevanje gibanja zaradi razglašene epidemije kaže na slab obet tudi za razvoj otrok na drugih področjih.

Zakaj je prišlo do tako drastičnega upada telesnih zmogljivosti otrok in kakšni so predlagani ukrepi za čimprejšnje reševanje nastalih razmer bodo poskušali odgovoriti  strokovnjaki s Fakultete za šport.

Na spodnjih povezavah si lahko ogledate video posnetek novinarske konference, ki je bila v torek, 22. 9. 2020, na Fakulteti za šport.


Youtube povezava: https://www.youtube.com/watch?v=-kwxZ8D8pCg
Facebook povezava: https://www.facebook.com/STA.Novice/videos/416740555969112

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost