Skoči na glavno vsebino

Teden  pisanja z roko 2020 pri  metelkarjih

Pri razrednih in pogovornih urah ter  tudi pri pouku smo se pogovarjali o pisanju z roko.

KAJ smo želeli doseči?
Ozavestiti mlajše in starejše  o pomenu pisanja z roko.
Spodbuditi pisanje z roko, ne le z računalnikom.
Krepiti pozitiven odnos do pisanja z roko.
Pisava vsakega človeka je neponovljiva.
Spodbujati lepopis.
Spodbuditi razvoj fine motorike. Vaja dela mojstra.
Spodbuditi izražanje spoštovanja in naklonjenosti. Pisanje z roko je bolj osebno.

Kako smo ustvarjali?
Na razredni stopnji so v svojih matičnih učilnicah oblikovali kotiček Radi pišemo z roko, prav tako v šolski knjižnici. Razstavo  pa smo pripravili tudi na hodniku pred šolsko knjižnico.

  • Vsi smo se trudili pri pouku pisati z roko ne samo ta teden, ampak tudi ostale dneve v šolskem letu (reševanje učnih listov, pisanje v svoje zvezke, v delovne zvezke, pisanje na tablo).
  • Drugošolci, petošolci, tretješolci so po ogledu potujoče razstave na šoli Pot knjige od avtorja so bralca pisali misli o branju, knjigi
  • Prvošolci pa so po ogledu razstave napisali in izdelali svojo knjigo.
  • »Ko družina svojo pisavo na ogled postavi …« S to mislijo so bili k ustvarjanju nagovorjeni razredniki, ki so svojim učencem razdelili priložen bel list in jih povabili, da skupaj s svojo družino zapišejo svoja razmišljanja – starši petošolcev so zapisali, kaj jim pomeni izobrazba.
  • »Ko mami, babi … svoje recepte na ogled postavi …« Učenci šestošolci so prinesli recepte svojih babic, mam; nekaj smo jih razstavili v šolski knjižnici.
  • Pridružile so se jim božično-novoletne voščilnice …
  • »Ko učenec svoji pisavo na ogled postavi …« Temu povabilu se je odzvalo kar lepo število učencev na predmetni stopnji.
  • »Ko učitelj svojo pisavo na ogled postavi …« Tako pa so bili nagovorjeni učitelji, ki so se potrudili in na priloženem listu obiskovalcem šolske knjižnice namenili nekaj lepih misli.

Učenci pa so opazovali pisave in ugotavljali njihovo avtorstvo.

  • Ustvarjali so tudi na Podružnici Bučka ter na predmetni stopnji tako pri pouku slovenskega jezika kot pri drugih predmetih.

Za Teden pisanja 2020 Marinka Cerinšek, OŠ Frana Metelka Škocjan

v slikah: Teden pisanja

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost