Skoči na glavno vsebino

V sklopu Erasmus + projekta, ki ga drugo leto izvajamo na šoli v sodelovanju v partnerskimi državami iz Bolgarije, Estonije, Portugalske in Turčije, smo štirje učenci in 3 učitelji v tem tednu na mobilnosti v Estoniji (Alatskivi).

Na zanimivem in pestrem enotedenskem izobraževalnem obisku bomo predstavili delček dejavnosti, ki so jih učenci izvajali v sklopu robotike in Erasmus + krožka, pri katerem so pripravljali LED-nakit in ostale izdelke z LED-lučkami. Obiskali bomo tudi univerzo v mestu Tartu, zgodovinski muzej, pri STEM-učnih urah pa spoznavali različna področja naravoslovnih ved.

Spoznavanje novih kultur, druženje z vrstniki iz drugih držav, nova prijateljstva, sporazumevanje v tujem jeziku pa so dejavnosti, ki jih imamo le redko možnost razvijati na tak način, z obšolskimi dejavnostmi, zato velja to priložnost dodobra izkoristiti. V sklopu projekta smo mobilnost omogočili 11 učencem. Verjamem, da bo mobilnost tudi Galu, Vidu, Kristjanu in Franu, ki postajajo pravi STEM-ovci, obogatila in razširila obzorja.

Dejavnosti bomo dnevno objavljali na facebook strani projekta:

https://www.facebook.com/groups/138794713317644/ in

https://www.facebook.com/groups/473363756379571/

 

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost