Skoči na glavno vsebino

V času od 7. – 9. 12. 2017 smo v sklopu Erasmus + projekta na šoli gostili goste – koordinatorje partnerskih šol iz Bolgarije, Estonije, Portugalske in Turčije.

Namen projekta z naslovom Zavihaj rokave, vključi možgane, postani znanstvenik, ali v angleškem jeziku »Minds On Hands On STEM Goes On«, je učencem povečati zanimanje za naravoslovne vede, matematiko, znanost. V delo dvoletnega projekta so zato vključene vsebine, za katere menimo, da so učencem iz tega področja zanimive. Del teh vsebin, ki jih na šoli izvajamo smo gostom tudi pokazali.

Najzanimivejši del je bilo gotovo sodelovanje pri urah pouka, ko smo goste vključili v pouk. Po metodi, ki se imenuje STEM smo izpeljali pouk, pri katerem so gostje tudi sodelovali. Učenci so skozi znanstveni pristop, po omenjeni metodi, primeren seveda starostni skupini, raziskovali, razmišljali, bili inženirji in konstruktorji, izdelovali plovila in nihala.

V sklopu obiska je ga. ravnateljica gostom predstavila šolo in vrtec, obiskali som podružnično šolo, začutili utrip dela na šoli, predstavili šolski sistem v Sloveniji, učenci so goste popeljali po razstavi Ane Frank, se srečali z županom g. Jožetom Kaplerjem, … Učenci so se predstavili s kulturnimi točkami, skozi katere smo predstavili delček kulture Slovenije in kraja. Več …

 

Povezave, kjer pišemo o projektu in dejavnostih projekta, o šolah partnerkah,…

Spletna stran projekta: https://erasmus-stem.weebly.com/

STEM FACEBOOK spletna stran PROJEKTAhttps://www.facebook.com/groups/473363756379571/

STEM FACEBOOK spletna stran ŠOLE: https://www.facebook.com/groups/138794713317644/

 

(Skupno 440 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost