Skoči na glavno vsebino

Tradicionalni slovenski zajtrk

vsako leto obeležujemo tretji petek v novembru, letos je to 20.11. 2020.

Po že ustaljenih načelih ga pripravljamo skupaj , z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za zdravje, z Ministrstvom za kulturo in številnimi drugimi partnerji.

Pri izbiri hrane tako doma, kot v vrtcu, v šoli ali na delovnem mestu, ima prednost hrana, ki jo je pripravil domač, slovenski pridelovalec ali predelovalec. Hrana, ki je bila pripravljena v bližini, je bolj sveža, bolj hranljiva, s polnejšim okusom in brez dodajanja dodatkov za daljše skladiščenje in poudarjanje okusa.

Na dan izvedbe tradicionalnega slovenskega zajtrka  bomo pripravili številne dejavnosti na temo zdrave prehrane in promocije slovenske hrane in njihovih pridelovalcev.

Projekt vodi Sabina Klemenčič.

(Skupno 850 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost